2020-08-03 11:05:51• hírek • Szatmár.ro

Legalább egy hónap kényszerpihető vár Seletye Dávidra, az ACR szatmári fiókjának igazgatójára

A hétvégi Rally Sprint-bajnokság második futamán nem lehetett jelen Seletye Dávid versenyigazgató, mivel péntek délután autóbaleset érte. Azt pedig, hogy a következő futamot mikor rendezheti meg, még egyelőre nem tudni, hiszen legalább egy hónapos ágynyugalom vár az esemény főszervezőjére.

Az idei második fordulóján van túl a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK által közösen szervezett Rally Sprint-bajnokság: az elmúlt hétvégén a Transilvania sugárúton bőgtek fel a motorok. A verseny jól sikerült, viszont a hangulatát talán kissé beárnyékolta, hogy az esemény versenyigazgatója, Seletye Dávid nem lehetett jelen a futamon, miután péntek délután sajnálatos autóbalesetet szenvedett: a Lázári úton egy frontális ütközés elkerülése érdekében félrerántotta a volánt, és az út menti árokban landolt járművével. Az esetet még szomorúbbá teszi, hogy a szemből érkező, gödrök kikerülése miatt szlalomozó autóvezető még a fáradtságot sem vette, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a szabályosan közlekedő Seletye Dávid egyáltalán túlélte-e az esetet, inkább sietve eltűnt a helyszínről. Mindezek okán a versenyigazgató kénytelen volt távol maradni a futamtól, hiszen a balesetben hátgerinc-sérülést is szenvedett, így, elmondása szerint, az elkövetkező legalább egy hónapban ágyban való pihenésre kényszerül.

Seletye Dávid, versenyigazagtóArchív felvétel, a novemberi ACR-gáláról

A szombati futamot természetesen így is megszervezték, hiszen Seletye már mindent előkészített, melynek köszönhetően a versenyt zökkenőmentesen lehetett lebonyolítani. Az idei bajnokság második futamára végül 48 versenyző nevezett, akik különösebb problémák nélkül teljesíteni tudták a pálya adta kihívásokat.

Megkeresésünkre a versenyigazgató elmondta, bár nem volt jelen, de úgy tudja, különösebb problémák nem is adódtak: ami mégis egy kis plusz feladattal látta el a pályabiztosokat, az némi olaj feltakarítása volt, melyet az egyik versenyző autójának eltörött kapcsolószekrénye eredményezett. Ezen kívül viszont zökkenőmentes, szép futam kerekedett a szombati versenyből.



Az eredményeket IDE kattintva tekinthetik meg az érdeklődők.

A folytatással kapcsolatban semmi biztatót nem tudott mondani a Szatmár.ro számára a versenyigazgató, mivel egy futam megszervezése sok időt és energiát emészt fel általában, viszont ezt az egy hónapos kényszerpihenő egyelőre biztosan nem teszi majd lehetővé.


Mielőbbi gyógyulást, és jó egészséget kívánunk!


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: